Nessuno Caffé
Objevte svět Nessuno Caffé, kde se mísí vůne kvalitní kávy a smysl pro podporu dobré věci. Naše kávové směsi jsou pečlivě vybírány a praženy tak, aby vám každý šálek přinesl dokonalý zážitek.
Staňte se součástí změny Každý doušek Nessuno Caffé nejen povzbuzuje vaši mysl, ale také pomáhá dělat svět lepší. Připojte se k naší komunitě a vychutnejte si kávu, která spojuje chuť s poselstvím.
Nessuno Caffé je privátní značka výběrové kávy, která se zaměřuje na vysokou kvalitu a transparentní původ kávových zrn. Káva Nessuno Caffé je určena pro milovníky kávy, kteří si potrpí na výjimečnou chuť a aroma.
Filosofie Nessuno Caffé je založena na dvou hlavních principech:
Suchou metodou zpracovaná káva z farmy Mariano. Farma leží v horách Serra de Sao Domingos a patří již 4.generaci rodiny Barbosa.
Ve vůni a chuti převažuje čokoláda a oříšky. Káva má jemnou aciditu a sametové tělo.
Stupeň pražení – medium.
Příprava – espresso, filtr.
Naše káva Fresh Espresso Blend potěší zákazníky, kteří preferují středně hořké espresso.
Káva má sladké tělo s elastickou cremou a středně silné aroma i chuť. Chuťovým profilem karamelu, čokolády a oříšků, jsme dosáhli kombinací výběrové arabiky z Brazílie a Kostariky.
Stupeň pražení – medium.
Příprava – espresso.
Brazilská káva Brazil Santos, která se pěstuje v oblasti Minas Gerais se vyznačuje komplexností a mohutným tělem. Je jemně ořechová, sladká s nízkým obsahem kyselosti. Každý milovník kávy ocení její hořko-sladké a čokoládové chutě.
Stupeň pražení – médium
Příprava – espresso
Čerstvě pražená Etiopská BOMBE Natural je jedna z nejlepších a nejlépe hodnocených etiopských káv. Podle názoru degustátora se jedná o jednu z nejchutnějších etiopských káv. Bombe náleží do kategorie Excelent s oficiálním hodnocením 87 SCA. V šálku najdete chutě ovoce, švestky, hrozna, broskve, borůvky.
Stupeň pražení – medium
Příprava – espresso, filtr
Tato káva je zpracovávána sdružením Cafe el Zapoteco, které se skládá ze 180 malých farem. Cílem tohoto sdružení je zabránit tomu, aby malí farmáři prodávali své třešně velkým firmám a pod cenu. Proto farmářům sdružení platí vyšší cenu, dává jim zálohy a vzdělává je v oblasti farmaření. Náš lot zvaný CerrodelCuervo je výběr z káv s lepším cuppingovým skóre, které během sezóny sklizně dovezou malí farmáři na zpracovatelskou stanici. Káva má intenzivní kakaovo-čokoládové tělo a mírnou broskvovou aciditu.
Stupeň pražení – medium
Příprava – expresso, filtr
Tato káva pochází z různých oblastí Kolumbie (Cauca, Tolima v letních měsících, Antioquia a EjeCafetero v zimních měsících), čímž si zachovává svou vysokou kvalitu sklizně po celý rok. Pěstuje se na malých farmách o velikosti 1 – 4,5 ha. Pro proces dekofeinizace je vybírána káva nejvyšší kvality s hutným tělem, vyšší sladkostí a nižší kyselostí, která ve výsledném zpracování vede k velmi vyvážené a jemné kávě, ve které jsou ucítíte karamel, oříšky, čokoládu a jablko
Stupeň pražení – medium
Příprava – espresso
Tato kávová zrna se pečlivě sbírají ze stromů, když jsou zralá a šťavnatá. Poté jsou vložena do stroje, který odstraní část dužiny, ale na fazolích zanechá lepkavou vrstvu. Tato vrstva je důležitá, protože pomáhá fazolím rozvíjet jejich chuť a vůni. Fazole se nechají fermentovat 160 hodin v kontrolovaném prostředí, kde se lepivá vrstva zintenzivňuje a přichytí se k fazolím. To je zásadní krok pro vytvoření bohaté a komplexní kávy.
Po fermentaci se boby pečlivě suší. Jsou rozložena v tenkých vrstvách a každých 5 dní obrácena, pro jistotu že uschnou rovnoměrně. Proces sušení může trvat až 25 dní v závislosti na počasí a vlhkosti. Během této doby ztrácejí zrna vodu a jsou připravena k pražení. Tato metoda zpracování kávě dodá chutě karamelu, panely, broskve, cukrové třtiny
Stupeň pražení – medium
Příprava – expresso, filtr
To, co zbyde, když se z kávové třešně vyloupne zrno. To, čemu se ve španělštině říká cáscara, tedy slupka. Sušené slupky kávových třešní. Získávají se z kávovníku, ale chutnají spíš jako čaj. To všechno je cascara.
Tato cascara, která chutná po brusinkách, švestkách a sušených jablcích, k nám přicestovala až ze středoamerické Kostariky, z farmy Hacienda Sonora, která leží na úpatí sopky Poás. Kávové třešně byly zpracovány naturální metodou, sušeny na vyvýšených postelích, a po dvou měsících uskladnění ukončily svou cestu v suchém mlýně, kde se kávová zrnka oddělila od slupek. A z těchto slupek plných chuti, kofeinu a antioxidantů si teď můžete připravit skvělý nápoj i vy!
Cascara je plná antioxidantů a vitamínů, oproti kávě má však 2-4x méně kofeinu. Takže si ji můžete v klidu vychutnat i později odpoledne, beze strachu, že by narušila váš spánek.
Chuť cascary je velmi individuální. Stejně jako u kávy totiž záleží na odrůdě kávových třešní a oblasti, kde byly vypěstovány. Ta naše pochází Kostariky, z farmy Diega Guardíi Hacienda Sonora, která leží na úpatí sopky Poás v nadmořské výšce 1 200 – 1 300 m. n m. Kávové třešně odrůd Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28 byly zpracovány naturální metodou, sušeny na „raised beds“, neboli vyvýšených postelích, a po dvou měsících uskladnění ukončily svou cestu v suchém mlýně, kde se kávová zrnka oddělila od slupek. V chuti této cascary proto poznáte brusinky, švestky a sušená jablka.
ČAJ Z CASCARY
Do nádoby se sítkem (ideálně french press) nasypte 20 g cascary a zalijte ji 0,5 l horké vody.
Nechte louhovat 5 – 10 minut.
Přes sítko přelejte do šálků a vychutnávejte!
LEDOVÁ CASCARA
Do nádoby se sítkem (ideálně french press) nasypte 20 g cascary a zalijte ji 0,5 l studené vody.
Nechte louhovat po dobu 24 hodin.
Přes sítko přelejte do sklenic (můžete i s ledem) a vychutnávejte!
Určitě se ale nebojte experimentovat, cascara se chová podobně jako káva a při každém způsobu přípravy vás překvapí novými chuťovými nuancemi. A to nás baví!
Vhodný dárek pro všechny milovníky kávy, kteří se chtějí během dvouhodinové události doslova ponořit do kouzelného a voňavého světa kávy.
Během zážitkového pražení vás provedeme voňavým světem kávy od historie, pěstování až po cestu zrna z plantáže do šálku. Následně společně upražíme kávu a ochutnáte různé druhy příprav.
Po celou dobu zážitkového pražení Vám budou k dispozici kávové nápoje v neomezeném množství. Jako dárek si navíc domů odnesete 150 g zrnkové kávy a překvapení od Pražiče.
V ceně akce:
Místo konání: Zážitkové pražení kávy probíhá v novém sídle společnosti, a to na adrese Hlavní 106 v Lelekovicích – nově vybudovaný A1 Park Lelekovice. Sídlo se nachází hned vedle autobusové i vlakové zastávky. Vlakem z hlavního nádraží v Brně trvá cesta do sídla 20 minut. Samozřejmostí je i dostatek parkovacích míst.
Termín konání: Termín zážitkového pražení si vybíráte sami, případně přímo obdarovaný. Se zakoupeným voucherem obdržíte unikátní kód a návod, jak si termín rezervovat.
Programy pro základní školy, zaměřené na osvětu, výživu a sport.
Projekt Nessuno se aktivně zapojuje také do pomoci lidem s postižením.
Poslouchejte naše podcasty, zaměřené na drogové závislosti.
Vyberte si z nabídky kávových směsí Nessuno a podpořte náš projekt.
Projekt zaměřený na zdravé, čerstvé a nutričně vyvážené stravování.
Oficiální kvalitní fitness oblečení a doplňky v designu Nessuno.
Profesionální firemní a produktové foto a video produkce.
Projekt Nessuno
UpRecovery Vision z.s.
IČ: 21539120
UpRecovery Vision s.r.o
IČ: 21488355
Kontaktujte nás
Máte dotaz, potřebujete pomoc, nebo nás chcete podpořit?
Napište nám přes kontaktní formulář – ozveme se vám co nejdříve.
Jsme tu pro všechny, kterým není lhostejná budoucnost mladé generace.
Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů za účelem odpovědi na zprávu.
2025 | Copyright © nessuno.cz | Web vytvořilo comvio.cz
Ochrana osobních údajů